Kruidvat Kokos crèmespoeling review


Via Kruidvat krijg ik altijd een personeelsblaadje, AS Watson. In dat blad heb je ook een rubriek waar mensen hun favoriete product (meestal van Kruidvat eigen merk) laten zien. Bij één vrouw zag ik een wel heel enthousiast stukje over de Kruidvat kokos crèmespoeling. Aangezien ik wel toe ben aan een fijne budget conditioner, probeerde ik dit product. Voor een fles van 500ml betaal je 1,39 euro.


Eigenlijk gebruik ik nooit een crèmespoeling. Het is een stuk dunner dan conditioner en ik vind een dik masker toch fijner. Ik heb ook nooit het idee gehad dat een waterig goedje in je haar echt voedend kan zijn. Toch wil ik niet al te bevooroordeeld zijn, want het kan natuurlijk een prima product zijn. In elk geval ruikt de conditioner heerlijk! Mocht je niet van kokos houden, niet getreurd. Kruidvat heeft ook een 'normale' crèmespoeling. Die ruikt wel licht geparfumeerd, maar dus niet naar kokos.


Dit is wat de verpakking zegt: 'geeft gewassen haar een heerlijke kokosgeur en maakt het gemakkelijk doorkambaar. Met anti-statische eigenschappen. Verrijkt met vitamine B3 en panthenol, waardoor het haar gaat glanzen en makkelijk in model te brengen is. Geschikt voor dagelijks gebruik.' Verder raadt de verpakking je aan om het aan te brengen op nat haar. Ik ben daar geen fan van, ik breng het liever aan op handdoekdroog haar.


Dit is de ingrediëntenlijst. Bovenaan zie je cetearyl alcohol, dat is gelukkig een milde alcoholvorm waardoor de crèmespoeling aan zijn romige substantie komt. Op het middel van de lijst staat parfum, dat is voor hele gevoelige huidjes beter. De geur is dan ook niet overheersend. Als vijfde ingrediënt zie je het cocos nucifera extract terug.


De substantie is -zoals ik al dacht- vrij dun. Dat vind ik jammer. Het is een soort 'dikke' shampoo. Toch heb ik er tijdens het gebruiken geen last van gehad dat 'ie wat waterig was. Ik vind het een fijn product! Na het uitwassen voelde mijn haar lekker zacht. Niet zo siliconenglad als met de meeste conditioners, maar gewoon gevoed en zacht. Toch vind ik de geur best chemisch. Ik gebruik de crèmespoeling in combinatie met mijn Organix shampoo, en qua geur merk ik veel verschil. Hoe Organix lekker natuurlijk ruikt, is dit een beetje een chemische kokosgeur.

Of ik hem opnieuw zou kopen? Ik denk het niet. De crèmespoeling is lekker goedkoop en werkt opzich prima, maar voor mijn haar is het niet genoeg. Ik zit nog altijd met gespleten haarpunten van het blonderen en daar is de crèmespoeling niet tegen op gewassen. Misschien ben ik ook wel een beetje verwend met al mijn dure haarverzorgingsproducten. Lekker voor tussendoor dus, maar niet héél bijzonder.


Voordelen:

- Prijs
- Verkrijgbaarheid van de crèmespoeling
- Ik vind de kokosgeur een voordeel, maar dat is persoonlijk
- Er is ook een neutrale geur beschikbaar
- Maakt je haar lekker zacht
- Niet verzwarend voor je haar

Nadelen:

- Op lange termijn is het geen bijzonder product
- De geur is een beetje chemisch
- Niet goed genoeg voor heel droog haar/ gespleten punten

1 opmerking

Thanks voor je reactie!