Review: Organix shampoo in Nourishing Coconut Milk


Wil jij een shampoo zonder sulfaten gebruiken, maar niet eentje met een aparte kruidengeur? Wil jij niet speciaal voor je shampoo naar de grote stad hoeven te reizen, op zoek naar een natuurwinkel? Dan is Organix shampoo misschien iets voor jou. Deze flessen kun je kopen bij Douglas, DA en andere (luxere) drogisterijen. Voor 9.95 euro krijg een grote fles met 385ml heerlijk ruikende shampoo of conditioner. Ik probeerde de Nourishing Coconut Milk shampoo.De verpakking vind ik echt heel leuk. Op de voorkant staat een klein verhaaltje over de shampoo en de ingrediënten die er in zitten. Het deed me direct denken aan de producten van Philosophy en I Love... van Douglas. De Coconut is trouwens niet de enige geur/soort, je hebt bijvoorbeeld ook Maroccanoil (die wil ik echt super graag proberen maar in de winkel verkopen ze hem niet), Cherry Blossom en Brazilian Keratin (die laatste heb ik eerder gehad). Elke geur is echt ontzettend lekker! Houd je van kokos, dan moet je deze shampoo zeker eens gaan snuffelen bij de drogist. Vind je een fruitige geur lekker? Pak dan de Cherry Blossom.


Zoals je kunt zien staat er echt mega veel tekst op de achterkant. Ik vind het wel leuk bedacht! De verpakking vertelt je onder andere wat de shampoo voor jouw haar kan betekenen en wat jij ermee moet doen. Origineel!Door naar het belangrijkste deel van de shampoo, de ingrediëntenlijst. Het is sowieso al leuk om te vermelden dat de flessen eco-friendly zijn en dat de labels en inkt allemaal goed voor het milieu zijn. Goed bezig, Organix! In elk geval zitten er dus geen sulfaten in, die je normaal kunt herkennen als Sodium Laureth Sulfate (SLES) en Sodium Lauryl Sulfate (SLS, de agressiefste vorm). Dit is waarom de shampoo erg populair is, naast de lekkere geur. De geur is te danken aan het Cocos Nucifera Extract en de Cocos Nucifera Oil. En over de geur, die is heerlijk! Niet te zwaar, het ruikt echt natuurlijk.


Dan over naar het gebruiken van de shampoo. Ik gebruik hem nu ongeveer drie weken. Het is een normale substantie, niet enorm dik, niet erg dun. Je hoeft maar weinig te gebruiken, de shampoo schuimt namelijk vrij goed. Dat snapte ik eerst niet helemaal, omdat de sls daar meestal voor zorgt. Deze shampoo heeft verder geen bijzonderheden, je wast je haar zoals met elke andere shampoo. Maar goed, over naar het resultaat.

Ik moet het jullie gewoon eerlijk gaan zeggen, mijn haar is nog nooit zo snel vet geworden na het gebruik van een shampoo als met deze shampoo. Een voorbeeldje: voor ik uitging op zaterdag (rond half 11) heb ik even mijn haar gewassen met de shampoo. Ik voelde 's nachts al dat mijn lok vettig werd en de dag erna was het al helemaal erg. Huh? Ik wist echt niet of het aan de shampoo lag, vandaar dat ik hem gewoon ben blijven gebruiken. Je haar moet meestal wennen aan verandering, net als je gezicht. Als je net begint met een product moet je even doorzetten.


En dat doorzetten heeft gewerkt! Ik merk nu, naar drie weken, dat mijn haar gewend is aan de shampoo. Mijn haar ziet er super glanzend uit, wow! Ik gebruik de shampoo in combinatie met de Kokos crèmespoeling van Kruidvat. Helaas wordt mijn haar nog steeds iets sneller vet dan gemiddeld, maar het verschil is minimaal. Waar ik wel degelijk verschil in zie is hoe mijn haar er uit ziet. Het glanst heel erg en oogt veel gezonder. Ik hoef verder ook geen serum meer te gebruiken (!). Mijn gespleten haarpunten worden helaas niet gered, maar hey, dat belooft de shampoo ook helemaal niet. Ik kan in elk geval niet wachten op mijn volgende Organix product.

Het enige nadeel vind ik de prijs. Je betaalt echt voor het feit dat er geen sulfaten in zitten. Shampoo met kokosgeurtje kun je ook bij Kruidvat kopen voor 1,40 euro en dan zit er zelfs nog meer in de verpakking. Maar toch een kleine troost, de shampoo is wel een stuk goedkoper dan andere natuurlijke merken.

Voordelen:

- Geen parabenen
- Geen sulfaten (SLS, SLES)
- Ruim assortiment geuren
- Ook veel keus voor verschillende haartypes
- Werkt op langere termijn goed
- Goedkoper dan andere natuurlijke shampoo's, deze kunnen soms wel tien euro voor 150ml kosten!
- Je hoeft er geen serum bij te gebruiken

Nadelen:

- Onder voorbehoud, ik weet natuurlijk niet hoe het bij andere mensen zit! Ik kreeg er in het begin sneller vet haar van dan met mijn vertrouwde shampoo
- De Organix is een stuk duurder dan een gemiddelde shampoo

Eindoordeel:

8

1 opmerking

  1. Lijkt me een fijne shampoo, ik ben dol op kokos! en knap dat je hebt doorgezet desondanks het vette haar probleem :P

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!