Review: Broadway Nails 100 Short Square Full Cover nepnagels


Oh boy, laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, ik haat mijn nagels. Ze zijn kort, breken snel en hebben allerlei 'heuveltjes' omdat ik ze zo vaak afscheur. Nog iets om op te biechten: ik haat de meeste nepnagels. Ze zijn te opzichtig, veel te lang en meestal véél te breed voor mijn smalle nagels. Hmm, wat nu? De Broadway Short Square nagels natuurlijk! Dit is inmiddels mijn derde set (wel over lange tijd genomen) en echt, i love it. Deze week (en volgende week, 6 t/m 12 mei) zijn alle nagels en nagellakjes 1+1 gratis bij Kruidvat. Ik nam de set plus wat extra lijm mee voor in totaal 6,55 euro. Plastic fantastic!


In dit pakketje zitten 100 nagels van verschillende formaten voor 10,16 euro. In vergelijking met andere merken en de andere nagels van Broadway (ze maken ook setjes van een stuk of 18 nagels- een paar om te passen en voor afbreekgevallen- die rond de 12 euro kosten) is dat erg goedkoop. De nagels beloven zeven dagen te blijven zitten. Ik moet zeggen, dat is een vrij grote belofte. Ik werk best veel en maak op het werk (als er make-up binnenkomt) constant verpakkingen open... met mijn vingers en nagels. Eerder gebruikte ik Kruidvat nagels, nagels met shellac (DAT WAS FIJN!!) en nog wat andere onbekende, prijzige merken.Er zit al een lijm bij in de verpakking. Dat is fijn. Ik vind het altijd enorm irritant als ik thuis kom, tijd heb gemaakt om mijn nagels te doen, alles klaar heb gelegd en shit... er zit geen lijm bij. Voor alle zekerheid kocht ik er twee bij, hoewel je met dit potje denk ik wel 8/9 keer je nagels kunt doen.

Zoals je ziet zijn de nagels een beetje wit van kleur. Als je dus meteen een prachtige manicure wil -die je overigens bij de andere nagels van Broadway wel krijgt maar dan met veel minder nagels- moet je deze neppers niet kopen. Ik noem het in de winkel altijd nagellak-nagels, er moet echt nog een lakje overheen. Geen probleem voor mij. Je kunt de nagels overigens in alle vormen en lengten knippen en vijlen. Ik raad aan om heel voorzichtig te knippen en vooral veel te vijlen met een vijl die speciaal voor kunstnagels is. Deze zijn meer korrelig en werken heel fijn.Tijd om te plakken! Ik leg altijd eerst de nagels op een rij die ik wil gebruiken, met links de duim en rechts de pink. Scheelt je wat zoekwerk en het plakken gaat een stuk sneller.


Zorg dat je de nagels echt een beetje in je nagelriemen drukt. Ik vind het niet mooi als je eerst een stuk nagelriem ziet en dan een verdwaalde nagel. Bovendien, als je strakker aanduwt blijven de nagels langer en beter zitten. En over strak gesproken, kies geen nagels die vrij groot is maar wel lijkt te passen, kies eerder een nagel die te klein lijkt maar als het aanduwt als het ware aan je eigen nagel 'vastklikt'. Te grote nagels gaan er veel sneller af omdat de zijkanten los zitten en bovendien kun je de nagel aan je huid vastlijmen. Geloof me, dat wil je niet en het afhalen is zeker geen pretje.


De ring komt van een winkel in Madrid

Dit zijn de nagels als ik ze net heb opgeplakt. Vanaf mijn middelvinger heb ik de lijm op mijn eigen nagel gedaan in plaats van aan de binnenkant van de nepnagel. Dat verschil zie je goed, op mijn wijsvinger zie je een duidelijke 'bubbel'. Of je de lijm op je eigen nagel doet of op de nepnagel maakt volgens mij weinig uit. Die lijm komt uiteindelijk toch op je nagels terecht. De droogtijd is trouwens heel kort.

In elk geval, ik vind dit resultaat niet mooi, mag het even duidelijk zijn. Ik vind het te lang en ik vind ovale nagels mooier. Dus, we gaan knippen!


Dit is het resultaat! Kortere, ovale nageltjes. Ik vind het mooier zo dan lang en vierkant, maar dat is persoonlijk. Ik wil vooral niet voelen dat ik nepnagels draag en als ze zo lang zijn voel ik het wel.


Hier alvast een sneak preview van de nagels met Barry M's Kingsland Road... binnenkort een review!

Deze nagels vind ik echt enorm fijn, mooi en het belangrijkst: ze kunnen tegen een stoot(je). Er staat op de verpakking dat ze 7 dagen blijven zitten maar bij mij is dat veel langer. Ik haal ze er alleen wel al na een dag of vijf af omdat ik vind dat je nagels ook moeten ademen, en uiteraard moeten ze bijkomen van al die lijm. Echt goed voor je nagels is het natuurlijk niet. Ik voel me wel echt mooier verzorgd met nepnagels en ik krijg er vaak complimenten over als ik deze draag. Topperrrrrrrrr!

Verder kan ik je deze nagels zeker aanbevelen als je kleine nagelbedden hebt of hele smalle nagels. Vaak zijn nepnagels (voorbeeld Kruidvat eigen merk) héél breed en kun je de duim zowat als teennagel gebruiken. Deze zijn vrij smal, dus heb je brede nagelbedden dan zou ik het denk ik niet aanraden.

Voordelen:

- Korte droogtijd
- Lange houdbaarheid
- Prijs
- Verkrijgbaarheid van Broadway (Kruidvat)
- Kunnen tegen een stootje
- Zijn er niet af te krijgen! Na zeven dagen zitten ze nog
- Geschikt voor dunne nagels
- Je voelt de nagels niet zitten(!)

Nadelen:

- Over het algemeen zijn nepnagels natuurlijk niet goed voor je nagels en het afhalen kost wat tijd|
- Jammer dat deze verpakking van 100 geen andere soort (bijvoorbeeld kleur/manicure) heeft

Eindoordeel:

9,0

5 opmerkingen

 1. Ik heb nog nooit nepnagels geprobeerd maar dit klinkt wel goed, en wat blijven ze lang zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb ze vandaag ook gekocht en begon daarna op internet te zoeken. ik ga ze zo uitproberen en ben heel benieuwt! het ziet er tot nu toe goed uit! mijn verwachtingen liggen hoog,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hele korte nagels is het dan slecht om op te plakken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Noor, dat kan in principe wel! Pas wel op met de lijm, die moet niet op je huid terecht komen en dat gebeurt met korte nagels wel snel. Breng de lijm dus direct aan op je eigen nagels en niet op de kunstnagel (als je dat laatste doet, plak je 'm aan je huid vast). Daarnaast is het best slecht voor je nagels, dus doe het niet te vaak.

   Verwijderen
 4. Ik heb een vraagje, ik heb de nagels nu op. En zocht naar een review maar ik heb geen idee hoe ik ze eraf moet krijgen. Ik lees op internet veel over pure aceton, en warm water. Wat is jouw tip om deze nepnagels er zo makkelijk mogelijk af te halen?

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!