Review/ swatch: Mac Mineralize Skinfinish in Perfect Topping (LE)


Oh oh, vandaag heb ik echt iets heel moois voor jullie. Zaterdag viel deze limited edition van de Mineralize Skinfinish op de deurmat. Dit product is al uit 2009, maar ik moest en zou hem vinden in een ongebruikte staat. Dat is gelukt! Ik betaalde er een aardig bedrag voor via Ebay, maar zeg nou zelf, dan heb je ook wat. De Perfect Topping werd in 2009 verkocht voor een bedrag van 28 dollar (en ja, ik heb daar iets meer voor betaald).Voordat ik begin met de review van dit product, wil ik je graag even uitleggen wat een Mineralize Skinfinish is. Dit product is een echte hype, maar waarom eigenlijk? Je kunt de Skinfinish gebruiken als gezichtspoeder, blusher en highlighter, maar dat is afhankelijk van de kleur en de pigmentatie. De Skinfinish die ik heb (en bijvoorbeeld Soft and Gentle & Lightscapade) is het best te gebruiken als highlighter. Er zijn ook enkele skinfinishes met véél pigment die uitermate geschikt zijn als blusher. Je hebt sinds kort ook MSF's die je als gezichtspoeder kunt gebruiken, waar geen glans etcetera aan zit. De meeste MSF's zijn dus multi-purpose, voor verschillende doeleinden geschikt.

Oke, laten we maar snel ophouden met praten, kijk en kwijl!
Eerlijk, ik weet niet of ik ooit een product heb gehad dat zich zo makkelijk liet fotograferen. In welke hoek je hem ook zet, hij blijft prachtig. Perfect Topping heeft roze- bruinige- brons en perziktinten. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit gewoon een super mooi product is, alleen al om in je stash te hebben. Toch gaat het ook om de kwaliteit, want hey, daar betaal je immers flink voor.

Om het maar meteen te zeggen, Perfect Topping is een beetje cameraschuw als 'ie op de huid is aangebracht. Het effect is heel duidelijk zichtbaar in de spiegel, maar niet op de foto.


Gelukkig kun je het effect nog redelijk goed zien op de foto's, maar geloof me, in het echt is het veel duidelijker. Ik ga me dus gewoon door deze review heen praten. Wat mooi is aan deze MSF is dat je eerst denkt 'ehm, al die kleuren, is dat niet veel te donker? Komt daar wel glans vanaf? Hoe gebruik ik dit?' en als je hem aanbrengt gewoon gelukkig wordt van het resultaat. Zoals ik al zei, dit is echt meer een highlighter. En wat voor één. Ik gebruik graag highlighters, maar na een uur of twee/drie zijn die wel van mijn gezicht afgedropen. Deze blijft écht beduidend langer zitten dan bijvoorbeeld Essence of Catrice.

Anders dan andere highlighters kan ik de MSF ook op mijn neusbrug gebruiken. Bij andere merken was dit gewoon geen gezicht, veel te roze of veel te glanzend. Je wil er natuurlijk niet uitzien alsof je net een berg hebt beklommen. Dit is gewoon de perfecte middenweg, een gezond glansje, maar niet té. Perfect Topping vind ik dan ook een goed gekozen naam.

Voel je de liefde nog steeds niet? Oké, nog twee foto's dan...Dat de Mineralize Skinfinish prachtig is, weet je nu wel. Toch kom ik op het enige, grote nadeel: de prijs. Mac is absoluut niet betaalbaar voor iedereen. Een poeder voor dertig euro is natuurlijk vrij high-end en niet bepaald studiefinanciering-bestendig. Aan de andere kant, je krijgt er wel tien gram prachtig product voor terug waar je de hele dag naar kunt kijken. En dat is mij best iets waard.

Voordelen:

- Prachtige uitstraling, zeker cadeauwaardig
- Blijft lang zitten op het gezicht
- Bevat meerdere kleuren
- Geschikt voor een lichte huid
- Is multi-purpose: zowel blush als highlighter
- Vrij veel product (10g) waar je lang mee doet

Nadelen:

- Deze Mineralize Skinfinish was een limited edition en komt niet meer terug
- Omdat de Skinfinishes zo populair zijn, zijn ze lastig verkrijgbaar
- De prijs

3 opmerkingen

  1. Wauw mooi hoor! ik zit er zelf ook aan te denken om binnenkort mijn eerst mac product te kopen ik denk dat ik dan soft&gentle ga kopen :)

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!