Dupe: Narciso Rodriguez- For Her versus Zara Chypre Floral


Hoe ik vorige week enorm blij en enthousiast vertelde over een Chanel Mademoiselle dupe, heb ik nu nóg beter nieuws! Naast Coco Mademoiselle is For Her van Narciso Rodriguez mijn favoriete geur. De geur is vrij zwaar, maar echt betoverend lekker. Het enige nadeel is de verschrikkelijke prijs. Voor 100ml Narciso Rodriguez betaal je 104,73 euro. Dat is niet echt leuk! Vandaag ging ik eigenlijk voor Monoï de Tahiti van Yves Rocher, maar dat vond ik jammer genoeg echt een tegenvaller. In de Zara stond ik een beetje te snuffelen aan de geurtjes en ik kwam Chypre Floral tegen bij Zara. En die geur kwam me bijzonder bekend voor... Narciso! It's you!Ten eerste, ik heb me echt rot gezocht naar de noten van dit Zara parfum, maar ik kan niks vinden. Het parfum bestaat volgens mij nog niet zo heel lang, de enige review die ik kon vinden is in het Engels geschreven, een maandje terug. Sorry, helaas kan ik je dus geen geurnoten doorgeven! Wel zijn de noten van Narciso Rodriguez te vinden, dat zijn: vetiver - vanille - osmanthus - oranjebloesem - muskus - koriander - bergamot - amber - honing. Wat de verdeling precies is (top en middennoten) kan ik ook niet goed vinden. Helaas! In elk geval is het erg aanwezig, krachtig en sterk parfum. Het is tot op bepaalde hoogte een draagbare geur voor overdag. De eau de parfum van Narciso is een aanrader voor 's avonds. Ik vind het persoonlijk wél fijn dat het een sterke geur is, ik haat geurtjes die binnen vijf minuten vervlogen zijn.


Genoeg gepraat over Narciso, laten we het over Chypre Floral gaan hebben. De twee verpakkingen lijken niet echt op elkaar. De verpakkingen en flessen van Narciso zijn lichtroze en/of zwart en de Zara is donker met goudaccent. Ik vind de verpakking niet goedkoop ogen, in tegendeel zelfs. Het ziet er goed uit! Verder heb ik de ingrediënten even naast elkaar gezet en het enige opvallende verschil dat ik kan vinden is dat bij de Narciso het parfum (fragrance) hoger staat dan bij de Chypre Floral. Dit betekent dat de geur van Narciso wat sterker is dan het parfum van Zara. Op zich geen ramp, omdat het parfum van Narciso voor sommige mensen wel iets té aanwezig is. Misschien is dit parfum wat meer draagbaar.

Maar dan over naar de geur. En echt, ik vind dit zo bijzonder. De geur is zó identiek aan Narciso's For Her dat ik, als grootverbruiker en groot fan, echt geen enkel verschil kan merken. Hoe ik van de Mademoiselle geur zeker wat verschillen op kon noemen, kan ik dat bij deze dus niet. De houdbaarheid van het Chypre Floral parfum is net als Narciso Rodriguez heel erg goed. Ik bracht hem aan om twee uur en om negen uur 's avonds was 'ie (na het douchen!!) nog te ruiken. Heel indrukwekkend!

Als je nog niet bekend bent met For Her zou ik de geur eerst even gaan ruiken. Het is een geur die niet iedereen lekker vindt en natuurlijk heeft niet iedereen dezelfde smaak. Ook is dit parfum vrij sterk en zwaar en daardoor voor vooral jonge meisjes niet heel geschikt. Ik vind hem persoonlijk geweldig, maar ik wil je toch even informeren. Bij Zara mag je overigens alle parfums gewoon ruiken en testen, dus je gaat nooit met een misser naar huis. En ja, als je Narciso Rodriguez For Her wél kent en je eigenlijk niet zo'n zin hebt om een kwart maandsalaris (of misschien wel meer?) uit te geven aan een fles, REN DAN NU NAAR DE ZARA! Echt, dit is een topper. De parfum kost 14,95 euro en is ook in een 15ml versie te koop (voor 5,95 euro).

Voordelen:

- Perfecte dupe van Narciso Rodriguez For Her
- Prijs
- Vrij grote fles waar je lang mee doet
- Mooie verpakking, goed voor een cadeautje
- Verkrijgbaarheid
- Ook een kleine meeneemverpakking verkrijgbaar

Nadelen:

Geen!

3 opmerkingen

Thanks voor je reactie!